Hej! Börja tjäna pengar på din hemsida/blogg redan idag genom att registrera dig hos Adtraction

Affiliate – Affiliatemarknadsföring

Affiliate marketing, eller affiliatemarknadsföring som det heter på svenska, har vuxit enormt i Sverige på senare år med affiliatenätverk som Tradedoubler, Zanox, Adtraction och Double i spetsen. Men de är inte ensamma i branschen, utan där finns även Adrecord, Affiliator, Commission Junction, Witty och WordOn.

Vad är affiliatemarknadsföring & hur tjänar man pengar på nätet som affiliate?

Affiliate - Tjäna pengar på affiliatemarknadsföring

På ena sidan har vi dig (affiliate/publisher) som har en hemsida eller blogg som du genom att lägga upp annonser i form av banners eller text vill tjäna pengar på nätet, på andra sidan har vi en e-handlare (annonsör).
I de allra flesta fall finner man också ett affiliatenätverk i mitten som sammanför dig och e-handlaren.
När du via din annons skickar en besökare till butiken som sedan genomför ett köp där erhåller du ersättning för detta via affiliatenätverket. Ersättningen kan vara en fast summa eller i form av procentsats av ordervärdet.

Hur får man betalt som affiliate?
De ersättningar som du erhåller av dina samarbetspartners via ditt affiliatenätverk samlas på ditt konto och betalas ut när du uppnått en viss summa. Denna summa varierar för nätverken och vissa affiliatenätverk har inget lägstabelopp alls. Att tänka på är att det ofta tar ett tag från det datum då köpet genomförs tills att din sale har blivit godkänd och redo för utbetalning. Detta på grund av att handlaren inte skall behöva betala ut ersättning för köp som avbryts, underkänns eller returneras.

De flesta sales godkänns/nekas inom 30 dagar från orderdatumet, men då affiliatenätverken ofta bara gör utbetalningar en gång per månad så kan det dröja upp emot två månader innan du har pengarna på ditt konto.

Vem kan tjäna pengar på nätet med hjälp av affiliatemarknadsföring?
Vem som helst kan skapa ett konto hos affiliatenätverken och börja tjäna pengar online via sin blogg eller hemsida, men det är upp till affiliatenätverken om de godkänner din annonsyta. Därefter letar man upp de annonsörer inom nätverket som man vill samarbete med och ansöker om ett samarbete. När du blivit godkänd som publisher är det fritt fram att via din hemsida eller blogg tjäna pengar via annonser, antingen som privatperson eller som företagare.

Var anmäler jag mig till respektive affiliatenäverk?

Kom ihåg att balansera annonsmängden på din sida så den inte upplevs som spammig och att relevanta annonser ger dig en större möjlighet att tjäna pengar.

Om Daniel Stensiö

Daniel Stensiö har skrivit 76 inlägg på Affilination.

37 år gammal webbutvecklare, affiliatemarknadsförare och ständigt uppkopplad Internetjunkie.

0 comments… add one

Leave a Comment

Previous Post:

Next Post: