Hej! Börja tjäna pengar på din hemsida/blogg redan idag genom att registrera dig hos Adtraction

Fackförbundet Unionen gör entré i affiliatevärlden

Igår lanserades fackförbundet Unionen som ny annonsör hos Adtraction med en mycket hög grundersättning och generös segmentstrappa för nyregistrerade medlemmar. Detta fick mig att tänka på en historia som gjorde mig upprörd.

Nyligen fick jag nämligen höra en historia från en relativt nyanställd målare som under sin studietid lockats in till ett gratis studentmedlemskap hos Målareförbundet. När han som anställd övergår till en betalande medlem vill han lämna Målareförbundet men möts då av sex(!) månaders uppsägningstid, och detta först efter att man fått sitt utträde godkänt. Hur ett fackförbund kan tillåtas ha en längre uppsägningstid än en normal uppsägningstid på en anställning kan jag verkligen inte förstå.

Utdrag ur Svenska Målareförbundets stadgar:

”Medlem, som övergått till verksamhet, som ligger utanför förbundets eller annat till Landsorganisationen anslutet förbundsverksamhetsområde äger rätt, efter att ha betalat förfallna avgifter, beviljas utträde ur förbundet. Samma gäller för medlem som av andra skäl begär utträde dock först sex månader efter att utträdesansökan inlämnats.”

Det skall dock tilläggas att Unionen verkar behandla sina medlemmar lite vettigare med ”endast” två månaders uppsägningstid.

Vad jag tycker om det hela framgår kanske mellan raderna, men har man en jobbrelaterad sajt eller en sajt med tjänstemän och personer i chefsposition inom den privata sektorn finns det nog en del pengar att tjäna på Unionens affiliateprogram.

Om Daniel Stensiö

Daniel Stensiö har skrivit 76 inlägg på Affilination.

33 år gammal webbutvecklare, affiliatemarknadsförare och ständigt uppkopplad Internetjunkie.

1 comment… add one
  • Ett fackförbund är en egen organisation vars stadgar bestäms av medlemmarna. Skall stadgarna ändras så är det medlemmarna som lägger förslag och därefter röstar om förslaget. Sen vad utomstående som inte är medlemmar tycker är ganska ointressant.

    Reply

Leave a Comment