Hej! Börja tjäna pengar på din hemsida/blogg redan idag genom att registrera dig hos Adtraction

Svenska Affiliatenätverk – Mina favoriter

Det finns idag ett stort utbud av affiliatenätverk på den svenska marknaden. När jag började jobba med affiliate marketing fanns i princip bara Tradedoubler men nu poppar det upp nya affiliatenätverk allt oftare.

I den här bloggposten tänkte jag tipsa om de affiliatenätverk som jag upplever som bäst just nu. Detta grundar jag bland annat på nätverkens affiliateprogram, utbetalningar, support. Självklart rekommenderas det att vara registrerad hos flera nätverk för att hitta sin egen blandning av annonsörer och därmed kunna tjäna mer pengar.

Här nedan följer mina tankar om mina favoritnätverk:

1. Awin

Awin Affiliatenätverk

Awin (tidigare Zanox) har de senaste åren plockat ett flertal stora annonsörer från konkurrerande nätverk, bland annat Hotels.com & Expedia. Här får man exemplarisk service från publisherteamet och en annonsörskatalog av hög kvalité. På minussidan ligger ett annorlunda utbetalningssystem där man måste ”frisläppa” sina utbetalningar i början av varje månad och ett lite föråldrat system för hantering av ditt affiliatekonto.

Registrera dig gratis hos Awin här

2. Adtraction

Adtraction Affiliatenätverk

Adtraction har antagligen det största utbudet av affiliateprogram inom bank & finans (lån) och försäkringar. Dessutom har de starka annonsörer inom kläder & mode, hem samt hälsa & skönhet. Adtraction lanserade under 2011 sin annonsenhet AdTailor som bygger på de anslutna annonsörernas produktflöden (product feeds). Utomordentlig support och utbetalningsgaranti. Adtraction garanterar alltså att provision för samtliga godkända transaktioner utbetalas, även om en annonsör inte betalar Adtraction (t.ex. vid konkurs). Tillsammans med Awin har Adtraction tagit över stafettpinnen från Tradedoubler som Sveriges bästa affiliatenätverk.

Registrera dig gratis hos Adtraction här

3. Tradedoubler

Tradedoubler Affiliatenätverk

Tradedoubler är vad jag vet Sveriges största affiliatenätverk och även ett av de äldsta (om inte det äldsta). Hos Tradedoubler hittar man ett stort utbud av annonsörer av hög kvalitet. Nätverket har tidigare haft en hög nivå men har på senare tid tappat ett flertal stora annonsörer och försämrats i service. För den seriösa affiliatemarknadsföraren rekommenderar jag fortfarande ett konto hos nätverket då de har ett stort antal välkända butiker i sitt utbud.

Registrera dig gratis hos Tradedoubler här

4. Adrecord

Adrecord Affiliatenätverk

Adrecord är ett av de senaste tillskotten på den svenska affiliatemarknaden, men har redan hunnit med att visa framfötterna. Med ett stort antal  annonsörer och nya annonsformer så som YourAd och YourSpot har de blivit en seriös utmanare. Utöver detta har de även en utmärkt svarstid på supportärenden.

Registrera dig gratis hos Adrecord här

Om Daniel Stensiö

Daniel Stensiö har skrivit 76 inlägg på Affilination.

33 år gammal webbutvecklare, affiliatemarknadsförare och ständigt uppkopplad Internetjunkie.

0 comments… add one

Leave a Comment